Search Hashtag & User

#JanganBenciCintaku Instagram Story & Photos & Videos

JanganBenciCintaku - 302.5k posts

Latest #JanganBenciCintaku Posts

  • Adakah ianya sehebat #janganbencicintaku yg dulu...tgu..rindu nek pah ngn husna

    #Repost from @_inaijari_ with @regram.app ... #Repost from 📸sr.tigers by multisave_app
    •••
    ・・・Coming Soon THIS YEAR😎
    JANGAN BENCI CINTAKU 2
    (TEASER)
    .
    .
    “Fika. Bangun, sayang. Fika. Wake up. I’m home.” Shahrizal cuba kali kedua. Kali ketiga, dia tiup perlahan wajah Rafeeqa hingga mata Rafeeqa bergerak-gerak dan akhirnya terbangun. Melihat Rafeeqa tersenyum, automatik hilang segala penat di pejabat tadi. Rafeeqa kalau bangun tidur dengan rambut mengerbang macam Kak Limah pun masih cantik.
    .
    .
    “Baru sampai?” Suara Rafeeqa serak.
    .
    .
    “Dah lama.” Shahrizal berseloroh.
    .
    .
    “Then kenapa tak kejutkan saya?” Kepala diangkat mencari Idan. Hati lega bila Idan dilihatnya masih lena di katil si comel.
    .
    .
    “Saya kejutkan dari tadi, tapi orang tu tidur sampai tak ingat dunia.”
    .
    .
    “Okay, fine.”
    .
    .
    Shahrizal ketawa. Buat muka merajuk pun masih cantik.
    .
    .
    “Malam ni makan luar nak?”
    .
    .
    “Yeaaa! Makan kat mana?”
    .
    .
    “Fuh, tegak terus.” Shahrizal menyakat. Cepat aje tubuh Rafeeqa duduk tegak di atas katil dengan muka confident gila biarpun rambut serabai.
    .
    .
    “Mestilah. Jap. Saya nak makan steamboat. Tak pun sushi. Which one is better?” Jari telunjuk Rafeeqa mengetuk-ngetuk dagu lagak sedang berfikir. Okey juga ajak dia makan luar, tubuh yang masih terasa letih buat dia tak ada mood nak bertarung di dapur malam ini.
    .

    Shahrizal on saja. Dengar saja mulut Rafeeqa yang petah dengan idea nak makan apa untuk makan malam.
    .
    .
    “Saya teringin nak makan chapati. Pergi kedai mamak nak?” Shahrizal memberikan cadangan.
    .
    .
    “No, tak nak. Chapati. Roti canai. Tosai. Semua tu saya tak nak.” Laju Rafeeqa geleng kepala dengan dahi berkerut.
    .
    .
    “Kenapa pulak?”
    .
    .
    “All that reminds me of our past, Shah.”
    .
    Oh…okey. Shahrizal berdehem. Hentaklah kepala dia seratus kali pun ke dinding, dia sendiri tak pernah lupa tentang hal yang satu itu. Part Rafeeqa datang ke pejabatnya dengan roti canai tapi akhirnya Rafeeqa makan seorang diri. Sampai bila-bila dia tak lupa sebab rasa bersalah yang menggunung sampai sekarang tak pulih lagi.
    .
    .
    Novel Adaptasi emy_roberto
    #JanganBenciCintaKu #JanganBenciCintaKu2
    #ShahrizalH
  • Adakah ianya sehebat #janganbencicintaku yg dulu...tgu..rindu nek pah ngn husna

#Repost from @_inaijari_ with @regram.app ... #Repost from 📸sr.tigers by multisave_app
•••
・・・Coming Soon THIS YEAR😎
JANGAN BENCI CINTAKU 2
(TEASER)
.
.
“Fika. Bangun, sayang. Fika. Wake up. I’m home.” Shahrizal cuba kali kedua. Kali ketiga, dia tiup perlahan wajah Rafeeqa hingga mata Rafeeqa bergerak-gerak dan akhirnya terbangun. Melihat Rafeeqa tersenyum, automatik hilang segala penat di pejabat tadi. Rafeeqa kalau bangun tidur dengan rambut mengerbang macam Kak Limah pun masih cantik.
.
.
“Baru sampai?” Suara Rafeeqa serak.
.
.
“Dah lama.” Shahrizal berseloroh.
.
.
“Then kenapa tak kejutkan saya?” Kepala diangkat mencari Idan. Hati lega bila Idan dilihatnya masih lena di katil si comel.
.
.
“Saya kejutkan dari tadi, tapi orang tu tidur sampai tak ingat dunia.”
.
.
“Okay, fine.”
.
.
Shahrizal ketawa. Buat muka merajuk pun masih cantik.
.
.
“Malam ni makan luar nak?”
.
.
“Yeaaa! Makan kat mana?”
.
.
“Fuh, tegak terus.” Shahrizal menyakat. Cepat aje tubuh Rafeeqa duduk tegak di atas katil dengan muka confident gila biarpun rambut serabai.
.
.
“Mestilah. Jap. Saya nak makan steamboat. Tak pun sushi. Which one is better?” Jari telunjuk Rafeeqa mengetuk-ngetuk dagu lagak sedang berfikir. Okey juga ajak dia makan luar, tubuh yang masih terasa letih buat dia tak ada mood nak bertarung di dapur malam ini.
.

Shahrizal on saja. Dengar saja mulut Rafeeqa yang petah dengan idea nak makan apa untuk makan malam.
.
.
“Saya teringin nak makan chapati. Pergi kedai mamak nak?” Shahrizal memberikan cadangan.
.
.
“No, tak nak. Chapati. Roti canai. Tosai. Semua tu saya tak nak.” Laju Rafeeqa geleng kepala dengan dahi berkerut.
.
.
“Kenapa pulak?”
.
.
“All that reminds me of our past, Shah.”
.
Oh…okey. Shahrizal berdehem. Hentaklah kepala dia seratus kali pun ke dinding, dia sendiri tak pernah lupa tentang hal yang satu itu. Part Rafeeqa datang ke pejabatnya dengan roti canai tapi akhirnya Rafeeqa makan seorang diri. Sampai bila-bila dia tak lupa sebab rasa bersalah yang menggunung sampai sekarang tak pulih lagi.
.
.
Novel Adaptasi emy_roberto
#JanganBenciCintaKu #JanganBenciCintaKu2
#ShahrizalH
  •  12  0 1 hour ago
  • Sagu gula melaka😍 nina punya sagu gula melaka harus warna purple laa💜💜🤣🤣.. Warna purple tu nina mix pewarna pink+biru... *Sagu Gula Melaka* -2cawan sagu
    -6cawan air
    -pewarna ikut suka
    (Warna purple tu nina mix pewarna pink&biru) *sagu tuu nina cuci bersih dan rendam bersama pewarna lebih kurang setengah jam dan toskan
    *panaskan air hingga mendidih dan masukkan sagu
    *kacau2 supaya masak sekata hingga takde biji2 putih *Kuah* -1tin susu cair
    -gula melaka secukupnya
    -air 1/2cawan
    -1helai daun panda
    *masak air, gula melaka dan daun pandan hingga larut dan sejukkan *sudukan gula melaka ke dalam gelas@acuan, masukkan sagu dan tuangkan susu cair

    credit : Raja Amanina
    #mahn
  • Sagu gula melaka😍 nina punya sagu gula melaka harus warna purple laa💜💜🤣🤣.. Warna purple tu nina mix pewarna pink+biru... *Sagu Gula Melaka* -2cawan sagu
-6cawan air
-pewarna ikut suka
(Warna purple tu nina mix pewarna pink&biru) *sagu tuu nina cuci bersih dan rendam bersama pewarna lebih kurang setengah jam dan toskan
*panaskan air hingga mendidih dan masukkan sagu
*kacau2 supaya masak sekata hingga takde biji2 putih *Kuah* -1tin susu cair
-gula melaka secukupnya
-air 1/2cawan
-1helai daun panda
*masak air, gula melaka dan daun pandan hingga larut dan sejukkan *sudukan gula melaka ke dalam gelas@acuan, masukkan sagu dan tuangkan susu cair

credit : Raja Amanina
#mahn
  •  461  2 1 hour ago
  • TUDUNG BAWAL PALING BEHAVE AND PASTINYA ANTI STARCH 🔥.
    —-
    AARA BASIC RESTOCK AGAIN💥.
    .
    TUDUNG BERSANDIWARA TAK HABIS HABIS? MOOD LESU DEK AWNING GELEMBUNG OMBAK😝?.
    .
    ==========================
    APA KELEBIHAN AARA BASIC?
    ==========================
    .
    .
    👉🏻AWNING BEHAVE 200%
    MA sangat teliti dalam memastikan material yang dipilih sangat mudah dibentuk! Takpayah tanggung kos beli penyembur starch✨.
    .
    👉🏻MATERIAL SAKURA
    Material paling femes dan semestinya sejuk selesa ja bila sarung kat kepala!.
    .
    👉🏻BIDANG 50 & 60
    Kalau anda baru nak berjinak jinak dengan tudung labuh and berbadan kecik molek, boleh grab bidang 50 sehelai! .
    .
    👉🏻LEBIH DARI 15 WARNA MENGGUGAH IMAN
    Semua warna dijamin memenuhi citarasa nitizen! Mohon jangan pengsan dulu sebelum ampa grab sehelai😜.
    .
    👉🏻2 BUCU BULAT 2 TAJAM
    Sama ada nak bucu tajam atau bulat depan belakang boleh lah pilih! Best kan ;).
    .
    HAAA TERUJA TAK😜 JANGAN MENGALAH SCROLL BACA SMPAI HABIS❗.
    .
    💰HARGA AARA BASIC💰
    .
    BIDANG 50
    👉🏻SEHELAI RM35 EXC POSTAGE.
    .
    BIDANG 60
    👉🏻SEHELAI RM40 EXC POSTAGE.
    .
    TAPI KALAU AMPAA BELI BANYAK LAGI TERLAJAK MURAH😱‼.
    .
    ‼HARGA PROMOSI KOMBO VAVAVOOM‼.
    .
    BIDANG 50
    🎉4 PCS RM130 FREE POSTAGE🎉.
    .
    BIDANG 60
    🎉4 PCS RM150 FREE POSTAGE🎉.
    .
    🌲PURDAH ADDED RM 12 PER PC.
    .
    CEPAT ORDER SEKARANG SEBELUM WARNA FEVRET HABIS😱
    .
    FOR ORDER CLICK 📲WHATSAPP LINK DI BIO SEKARANG🔥 FAST RESPOND AND REPLY ASAP😱.
    .
    . #teamilala3068
    #aarabasicma #milalaattire
    #teamilala #bawalmurah #bawalbidang60 #bawalbidang50
    #bawalchiffonmurah #bawalcantikmurah #shawlcantikmurah #bawalcantik #tudunglabuh #bawallabuh #bawallabuhmurah #bawalmurah #bawallovers #janganbencicintaku #tudungbawalinstant #sayajualmurah #sayajualbawal #bazaarmalaysia #bazarpaknil #bazaronline #onlineigshop
  • TUDUNG BAWAL PALING BEHAVE AND PASTINYA ANTI STARCH 🔥.
—-
AARA BASIC RESTOCK AGAIN💥.
.
TUDUNG BERSANDIWARA TAK HABIS HABIS? MOOD LESU DEK AWNING GELEMBUNG OMBAK😝?.
.
==========================
APA KELEBIHAN AARA BASIC?
==========================
.
.
👉🏻AWNING BEHAVE 200%
MA sangat teliti dalam memastikan material yang dipilih sangat mudah dibentuk! Takpayah tanggung kos beli penyembur starch✨.
.
👉🏻MATERIAL SAKURA
Material paling femes dan semestinya sejuk selesa ja bila sarung kat kepala!.
.
👉🏻BIDANG 50 & 60
Kalau anda baru nak berjinak jinak dengan tudung labuh and berbadan kecik molek, boleh grab bidang 50 sehelai! .
.
👉🏻LEBIH DARI 15 WARNA MENGGUGAH IMAN
Semua warna dijamin memenuhi citarasa nitizen! Mohon jangan pengsan dulu sebelum ampa grab sehelai😜.
.
👉🏻2 BUCU BULAT 2 TAJAM
Sama ada nak bucu tajam atau bulat depan belakang boleh lah pilih! Best kan ;).
.
HAAA TERUJA TAK😜 JANGAN MENGALAH SCROLL BACA SMPAI HABIS❗.
.
💰HARGA AARA BASIC💰
.
BIDANG 50
👉🏻SEHELAI RM35 EXC POSTAGE.
.
BIDANG 60
👉🏻SEHELAI RM40 EXC POSTAGE.
.
TAPI KALAU AMPAA BELI BANYAK LAGI TERLAJAK MURAH😱‼.
.
‼HARGA PROMOSI KOMBO VAVAVOOM‼.
.
BIDANG 50
🎉4 PCS RM130 FREE POSTAGE🎉.
.
BIDANG 60
🎉4 PCS RM150 FREE POSTAGE🎉.
.
🌲PURDAH ADDED RM 12 PER PC.
.
CEPAT ORDER SEKARANG SEBELUM WARNA FEVRET HABIS😱
.
FOR ORDER CLICK 📲WHATSAPP LINK DI BIO SEKARANG🔥 FAST RESPOND AND REPLY ASAP😱.
.
. #teamilala3068
#aarabasicma #milalaattire
 #teamilala #bawalmurah #bawalbidang60 #bawalbidang50
#bawalchiffonmurah #bawalcantikmurah #shawlcantikmurah #bawalcantik #tudunglabuh #bawallabuh #bawallabuhmurah #bawalmurah #bawallovers #janganbencicintaku #tudungbawalinstant #sayajualmurah #sayajualbawal #bazaarmalaysia #bazarpaknil #bazaronline #onlineigshop
  •  7  0 1 hour ago
  • Tu dia akan dtg@sr.tigers - ・・・Coming Soon THIS YEAR😎
    JANGAN BENCI CINTAKU 2
    (TEASER)
    .
    .
    “Fika. Bangun, sayang. Fika. Wake up. I’m home.” Shahrizal cuba kali kedua. Kali ketiga, dia tiup perlahan wajah Rafeeqa hingga mata Rafeeqa bergerak-gerak dan akhirnya terbangun. Melihat Rafeeqa tersenyum, automatik hilang segala penat di pejabat tadi. Rafeeqa kalau bangun tidur dengan rambut mengerbang macam Kak Limah pun masih cantik.
    .
    .
    “Baru sampai?” Suara Rafeeqa serak.
    .
    .
    “Dah lama.” Shahrizal berseloroh.
    .
    .
    “Then kenapa tak kejutkan saya?” Kepala diangkat mencari Idan. Hati lega bila Idan dilihatnya masih lena di katil si comel.
    .
    .
    “Saya kejutkan dari tadi, tapi orang tu tidur sampai tak ingat dunia.”
    .
    .
    “Okay, fine.”
    .
    .
    Shahrizal ketawa. Buat muka merajuk pun masih cantik.
    .
    .
    “Malam ni makan luar nak?”
    .
    .
    “Yeaaa! Makan kat mana?”
    .
    .
    “Fuh, tegak terus.” Shahrizal menyakat. Cepat aje tubuh Rafeeqa duduk tegak di atas katil dengan muka confident gila biarpun rambut serabai.
    .
    .
    “Mestilah. Jap. Saya nak makan steamboat. Tak pun sushi. Which one is better?” Jari telunjuk Rafeeqa mengetuk-ngetuk dagu lagak sedang berfikir. Okey juga ajak dia makan luar, tubuh yang masih terasa letih buat dia tak ada mood nak bertarung di dapur malam ini.
    .

    Shahrizal on saja. Dengar saja mulut Rafeeqa yang petah dengan idea nak makan apa untuk makan malam.
    .
    .
    “Saya teringin nak makan chapati. Pergi kedai mamak nak?” Shahrizal memberikan cadangan.
    .
    .
    “No, tak nak. Chapati. Roti canai. Tosai. Semua tu saya tak nak.” Laju Rafeeqa geleng kepala dengan dahi berkerut.
    .
    .
    “Kenapa pulak?”
    .
    .
    “All that reminds me of our past, Shah.”
    .
    Oh…okey. Shahrizal berdehem. Hentaklah kepala dia seratus kali pun ke dinding, dia sendiri tak pernah lupa tentang hal yang satu itu. Part Rafeeqa datang ke pejabatnya dengan roti canai tapi akhirnya Rafeeqa makan seorang diri. Sampai bila-bila dia tak lupa sebab rasa bersalah yang menggunung sampai sekarang tak pulih lagi.
    .
    .
    Novel Adaptasi @emy_roberto
    #JanganBenciCintaKu #JanganBenciCintaKu2
    #ShahrizalHayrat #Shahrizal #Shah
    #RafeeqaHuda #Rafeeqa #Fika .
    .
    #InSilenceWeRoar #TheBestNeverRest
    @saharulridzwan #SaharulRidzwan
    #SRTigers #SR .Tigers 🐯
  • Tu dia akan dtg@sr.tigers - ・・・Coming Soon THIS YEAR😎
JANGAN BENCI CINTAKU 2
(TEASER)
.
.
“Fika. Bangun, sayang. Fika. Wake up. I’m home.” Shahrizal cuba kali kedua. Kali ketiga, dia tiup perlahan wajah Rafeeqa hingga mata Rafeeqa bergerak-gerak dan akhirnya terbangun. Melihat Rafeeqa tersenyum, automatik hilang segala penat di pejabat tadi. Rafeeqa kalau bangun tidur dengan rambut mengerbang macam Kak Limah pun masih cantik.
.
.
“Baru sampai?” Suara Rafeeqa serak.
.
.
“Dah lama.” Shahrizal berseloroh.
.
.
“Then kenapa tak kejutkan saya?” Kepala diangkat mencari Idan. Hati lega bila Idan dilihatnya masih lena di katil si comel.
.
.
“Saya kejutkan dari tadi, tapi orang tu tidur sampai tak ingat dunia.”
.
.
“Okay, fine.”
.
.
Shahrizal ketawa. Buat muka merajuk pun masih cantik.
.
.
“Malam ni makan luar nak?”
.
.
“Yeaaa! Makan kat mana?”
.
.
“Fuh, tegak terus.” Shahrizal menyakat. Cepat aje tubuh Rafeeqa duduk tegak di atas katil dengan muka confident gila biarpun rambut serabai.
.
.
“Mestilah. Jap. Saya nak makan steamboat. Tak pun sushi. Which one is better?” Jari telunjuk Rafeeqa mengetuk-ngetuk dagu lagak sedang berfikir. Okey juga ajak dia makan luar, tubuh yang masih terasa letih buat dia tak ada mood nak bertarung di dapur malam ini.
.

Shahrizal on saja. Dengar saja mulut Rafeeqa yang petah dengan idea nak makan apa untuk makan malam.
.
.
“Saya teringin nak makan chapati. Pergi kedai mamak nak?” Shahrizal memberikan cadangan.
.
.
“No, tak nak. Chapati. Roti canai. Tosai. Semua tu saya tak nak.” Laju Rafeeqa geleng kepala dengan dahi berkerut.
.
.
“Kenapa pulak?”
.
.
“All that reminds me of our past, Shah.”
.
Oh…okey. Shahrizal berdehem. Hentaklah kepala dia seratus kali pun ke dinding, dia sendiri tak pernah lupa tentang hal yang satu itu. Part Rafeeqa datang ke pejabatnya dengan roti canai tapi akhirnya Rafeeqa makan seorang diri. Sampai bila-bila dia tak lupa sebab rasa bersalah yang menggunung sampai sekarang tak pulih lagi.
.
.
Novel Adaptasi @emy_roberto
#JanganBenciCintaKu #JanganBenciCintaKu2
#ShahrizalHayrat #Shahrizal #Shah
#RafeeqaHuda #Rafeeqa #Fika .
.
#InSilenceWeRoar #TheBestNeverRest
@saharulridzwan #SaharulRidzwan 
#SRTigers #SR.Tigers 🐯
  •  7  0 3 hours ago
  • #Repost from 📸sr.tigers by multisave_app
    •••
    ・・・Coming Soon THIS YEAR😎
    JANGAN BENCI CINTAKU 2
    (TEASER)
    .
    .
    “Fika. Bangun, sayang. Fika. Wake up. I’m home.” Shahrizal cuba kali kedua. Kali ketiga, dia tiup perlahan wajah Rafeeqa hingga mata Rafeeqa bergerak-gerak dan akhirnya terbangun. Melihat Rafeeqa tersenyum, automatik hilang segala penat di pejabat tadi. Rafeeqa kalau bangun tidur dengan rambut mengerbang macam Kak Limah pun masih cantik.
    .
    .
    “Baru sampai?” Suara Rafeeqa serak.
    .
    .
    “Dah lama.” Shahrizal berseloroh.
    .
    .
    “Then kenapa tak kejutkan saya?” Kepala diangkat mencari Idan. Hati lega bila Idan dilihatnya masih lena di katil si comel.
    .
    .
    “Saya kejutkan dari tadi, tapi orang tu tidur sampai tak ingat dunia.”
    .
    .
    “Okay, fine.”
    .
    .
    Shahrizal ketawa. Buat muka merajuk pun masih cantik.
    .
    .
    “Malam ni makan luar nak?”
    .
    .
    “Yeaaa! Makan kat mana?”
    .
    .
    “Fuh, tegak terus.” Shahrizal menyakat. Cepat aje tubuh Rafeeqa duduk tegak di atas katil dengan muka confident gila biarpun rambut serabai.
    .
    .
    “Mestilah. Jap. Saya nak makan steamboat. Tak pun sushi. Which one is better?” Jari telunjuk Rafeeqa mengetuk-ngetuk dagu lagak sedang berfikir. Okey juga ajak dia makan luar, tubuh yang masih terasa letih buat dia tak ada mood nak bertarung di dapur malam ini.
    .

    Shahrizal on saja. Dengar saja mulut Rafeeqa yang petah dengan idea nak makan apa untuk makan malam.
    .
    .
    “Saya teringin nak makan chapati. Pergi kedai mamak nak?” Shahrizal memberikan cadangan.
    .
    .
    “No, tak nak. Chapati. Roti canai. Tosai. Semua tu saya tak nak.” Laju Rafeeqa geleng kepala dengan dahi berkerut.
    .
    .
    “Kenapa pulak?”
    .
    .
    “All that reminds me of our past, Shah.”
    .
    Oh…okey. Shahrizal berdehem. Hentaklah kepala dia seratus kali pun ke dinding, dia sendiri tak pernah lupa tentang hal yang satu itu. Part Rafeeqa datang ke pejabatnya dengan roti canai tapi akhirnya Rafeeqa makan seorang diri. Sampai bila-bila dia tak lupa sebab rasa bersalah yang menggunung sampai sekarang tak pulih lagi.
    .
    .
    Novel Adaptasi emy_roberto
    #JanganBenciCintaKu #JanganBenciCintaKu2
    #ShahrizalHayrat #Shahrizal #Shah
    #RafeeqaHuda #Rafeeqa #Fika .
    .
    #InSilenceWeRoar #TheBestNeverRest
    saharulridzwan #SaharulRidzwan
    #SRTige
  • #Repost from 📸sr.tigers by multisave_app
•••
・・・Coming Soon THIS YEAR😎
JANGAN BENCI CINTAKU 2
(TEASER)
.
.
“Fika. Bangun, sayang. Fika. Wake up. I’m home.” Shahrizal cuba kali kedua. Kali ketiga, dia tiup perlahan wajah Rafeeqa hingga mata Rafeeqa bergerak-gerak dan akhirnya terbangun. Melihat Rafeeqa tersenyum, automatik hilang segala penat di pejabat tadi. Rafeeqa kalau bangun tidur dengan rambut mengerbang macam Kak Limah pun masih cantik.
.
.
“Baru sampai?” Suara Rafeeqa serak.
.
.
“Dah lama.” Shahrizal berseloroh.
.
.
“Then kenapa tak kejutkan saya?” Kepala diangkat mencari Idan. Hati lega bila Idan dilihatnya masih lena di katil si comel.
.
.
“Saya kejutkan dari tadi, tapi orang tu tidur sampai tak ingat dunia.”
.
.
“Okay, fine.”
.
.
Shahrizal ketawa. Buat muka merajuk pun masih cantik.
.
.
“Malam ni makan luar nak?”
.
.
“Yeaaa! Makan kat mana?”
.
.
“Fuh, tegak terus.” Shahrizal menyakat. Cepat aje tubuh Rafeeqa duduk tegak di atas katil dengan muka confident gila biarpun rambut serabai.
.
.
“Mestilah. Jap. Saya nak makan steamboat. Tak pun sushi. Which one is better?” Jari telunjuk Rafeeqa mengetuk-ngetuk dagu lagak sedang berfikir. Okey juga ajak dia makan luar, tubuh yang masih terasa letih buat dia tak ada mood nak bertarung di dapur malam ini.
.

Shahrizal on saja. Dengar saja mulut Rafeeqa yang petah dengan idea nak makan apa untuk makan malam.
.
.
“Saya teringin nak makan chapati. Pergi kedai mamak nak?” Shahrizal memberikan cadangan.
.
.
“No, tak nak. Chapati. Roti canai. Tosai. Semua tu saya tak nak.” Laju Rafeeqa geleng kepala dengan dahi berkerut.
.
.
“Kenapa pulak?”
.
.
“All that reminds me of our past, Shah.”
.
Oh…okey. Shahrizal berdehem. Hentaklah kepala dia seratus kali pun ke dinding, dia sendiri tak pernah lupa tentang hal yang satu itu. Part Rafeeqa datang ke pejabatnya dengan roti canai tapi akhirnya Rafeeqa makan seorang diri. Sampai bila-bila dia tak lupa sebab rasa bersalah yang menggunung sampai sekarang tak pulih lagi.
.
.
Novel Adaptasi emy_roberto
#JanganBenciCintaKu #JanganBenciCintaKu2
#ShahrizalHayrat #Shahrizal #Shah
#RafeeqaHuda #Rafeeqa #Fika .
.
#InSilenceWeRoar #TheBestNeverRest
saharulridzwan #SaharulRidzwan 
#SRTige
  •  180  1 3 hours ago